Autoverzekering

In België is het, net als in veel andere landen, verplicht om een autoverzekering af te sluiten voor iedereen die met een auto de openbare weg op wil. De verplichting geldt echter alleen voor de minst uitgebreide dekking en daarmee de goedkoopste verzekering. Het gaat hierbij om de BA autoverzekering, wat staat voor de Burgerlijke Aansprakelijkheid. In het kort komt het er op neer dat de verzekering de schade zal dekken die onopzettelijk aan derden wordt toegebracht. Zo kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan een ongeval of een aanrijding waarbij een derde in het spel is en materiële of lichamelijke schade oploopt. Zeker in het geval van blijvend, lichamelijk letsel kunnen de kosten over de jaren enorm oplopen en zullen niet veel mensen in staat zijn de kosten zelf te betalen.

Het vinden van een betere autoverzekering wat betreft de Burgerlijke Aansprakelijkheid is totaal niet moeilijk. Aangezien het hierbij gaat om een wettelijk verplichte autoverzekering proberen de aanbieders van de BA autoverzekering de polis doorgaans zo voordelig mogelijk te maken. De dekking houdt doorgaans niets anders in dan de vergoeding van de schade die onopzettelijk aan derden wordt toegebracht tot een maximum van een bedrag van 1 tot 2,5 miljoen euro.

Wanneer de dekkingen en voorwaarden van een verzekering zo weinig verschillen als bij de BA autoverzekering is het aan te raden de verschillende aanbieders vooral op prijs te vergelijken om een betere autoverzekering te vinden. Door de verschillende aanbieders op een rijtje te zetten of op een website als die van Eccent (http://www.eccent.be) een vergelijking van BA autoverzekeringen aan te vragen kan er gemakkelijk worden gezien welke aanbieder het goedkoopst is. Op deze manier kan er gemakkelijk een betere verzekering worden gevonden en kan er maandelijks vaak al snel geld bespaard worden.

Mini of Maxi Omnium

Naast de wettelijk verplichte autoverzekering tegen de burgerlijke aansprakelijkheid, kiezen ook veel mensen ervoor om een aanvullende dekking af te sluiten. Zo is het mogelijk om een autoverzekering af te sluiten die de schade dekt die kan ontstaan door invloeden van buitenaf. Hierbij kan worden gedacht aan een flink regen- of hagelbui. Zoals iedereen zich zal kunnen voorstellen kunnen er als gevolg van zo'n bui flinke kosten aan de auto ontstaan, die door een goedkope BA autoverzekering niet worden gedekt. Om deze kosten toch binnen de polis te krijgen kan er een Mini Omnium autoverzekering worden afgesloten. Om ook schade te dekken die onopzettelijk aan de eigen auto wordt toegebracht kan men kiezen voor een Maxi Omnium autoverzekering. Hierbij wordt in principe alle schade zo'n beetje gedekt, al is het wel de duurste variant voor een autoverzekering.

Het vinden van een betere verzekering voor een Mini of Maxi Omnium autoverzekering is iets moeilijker, en het vergelijken van autoverzekeringen is nodig. Zo is de prijs een stuk minder van belang en is het voor belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden van de verzekering. Een goedkope verzekering zal doorgaans minder goede voorwaarden bieden. Door te kiezen voor een autoverzekering waarbij de voorwaarden voldoen aan de wensen en eisen kan er alsnog een betere verzekering worden afgesloten.

Moderne technologie verlaagt premies?

Door gebruik te maken van moderne technologie kan je inderdaad de premies van je autoverzekering doen dalen. Een professioneel voertuigvolgsysteem met rittenregistratie kan bijvoorbeeld bij je verzekeraar helpen om een goed profiel te kweken. Dit kan zeker op middellange termein een positieve impact hebben op de premie. Wanneer je dan meerdere voertuigen beheert kan dat al snel oplopen tot een stevige korting!