Huisdierenverzekering

Huisdieren zijn voor veel mensen een zeer waardevol bezit. De hond wordt overal mee naar toe genomen en de kat wordt thuis zoveel mogelijk in de watten gelegd. De meeste mensen moeten er daarom dan ook niet aan denken dat hun huisdier iets overkomt. Wanneer dit toch gebeurt ontstaat er naast emotionele schade echter ook nog eens een financiële schade. Het huisdier zal in de meeste gevallen naar een dierenarts moeten worden gebracht, of komt zelfs te overlijden. In beide gevallen biedt een huisdierenverzekering uitkomst met de uitkeringen die het biedt.

Dekking

Een huisdierenverzekering wordt met name afgesloten om de kosten van een dierenarts op te vangen. Een dierenarts zal doorgaans werken met een flink uurtarief, waardoor het voor veel mensen niet mogelijk is om zelf voor de kosten op te draaien. Hoe graag ze dit ook zouden willen, hun spaargeld is simpelweg niet toereikend om de kosten op te vangen. In het ergste geval zal er om deze reden voor gekozen moeten worden om het huisdier in te laten slapen en eventueel op zoek te gaan naar een nieuwe huisdier, al kan ook dit flinke kosten met zich meebrengen

.

Met een huisdierenverzekering hoeven dit soort moeilijke keuzes niet te worden gemaakt en kan het huisdier de beste zorg krijgen, die het verdiend. Of het nu gaat om een hond of een kat, een huisdierenverzekering zal de kosten van een behandeling door een dierenarts tot maximaal enkele duizend euro's per aandoening vergoeden. Daarnaast zal een huisdierenverzekering ook uitkeren wanneer een huisdier vermist wordt. De zoektocht naar een huisdier kan vaak duurder uitpakken dan van tevoren gedacht, waardoor de huisdierenverzekering een budget is gaan aanbieden voor de opsporing.

Doorgaans zijn er enkele honderden euro's beschikbaar om posters in de buurt op te hangen en eventueel een advertentie te plaatsen in de lokale krant. De vermissing kan hiermee gemakkelijk onder de aandacht van een hoop mensen worden gebracht, waardoor de kans op het terugvinden van het huisdier aanmerkelijk groter wordt. Daarnaast mag er vaak een beloning van meer dan honderd euro worden uitgeloofd voor de eerlijke vinder of de gouden tip die naar het terugvinden van het huisdier zal leiden. Mocht het allemaal toch niet baten, dan zal een huisdierenverzekering ook uitkeren nadat een hond of kat na een bepaalde periode nog niet is teruggevonden. De verzekeraar keert dan uit alsof het dier is overleden, waardoor er met het geld een nieuw huisdier aangeschaft zal kunnen worden.

Vrijstelling

Een huisdierenverzekering komt met een relatief hoge vrijstelling. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten van de huisdierenverzekering per maand erg laag kunnen blijven. Er geldt een vrijstelling van ongeveer €70 per aandoening, waardoor de verzekering alleen hoeft uit te keren wanneer het gaat om een serieuze aandoening, waarbij hoge kosten komen kijken. Als het gaat om een kort bezoek aan de dierenarts, dan zal dit voor de eigen rekening blijven en hoeft de verzekeraar dus niet uit te keren. Op deze manier kan een klein bedrag per maand voldoende zijn voor een uitgebreide dekking wanneer het toch mis mocht gaan.