Oldtimer Autoverzekering

Er bestaan allerlei soorten autoverzekeringen. Geen enkele auto is hetzelfde en het is daarom van belang om goed te kijken naar de auto en daarbij een passende verzekering af te sluiten. Meestal is het slim om vooral te kijken naar de leeftijd van de auto. Een nieuwe auto kan het best worden voorzien van een Maxi Omnium autoverzekering. Op deze manier is in principe bijna alle schade die kan ontstaan gedekt, mits deze natuurlijk niet opzettelijk wordt veroorzaakt. Hierbij is ook de schade inbegrepen die aan de eigen auto ontstaat. Wanneer de auto ongeveer 4 jaar oud is, kan er het best worden overgestapt op een Mini Omnium autoverzekering. Deze verzekering dekt alleen nog de schade aan de eigen auto als gevolg van invloeden van buitenaf, zoals het weer en daarnaast biedt de verzekering natuurlijk dekking tegen de Burgerlijke Aansprakelijkheid, net als de BA autoverzekering.

Voor een oldtimer auto bestaan er echter nog betere verzekeringen. Een Mini of Maxi Omnium autoverzekering voor een gewone auto is vaak een stuk duurder. Zeker voor een oldtimer is dit zonde van het geld, omdat de oldtimer doorgaans erg weinig op de openbare weg zal komen. Aan de andere kant is een simpele BA autoverzekering vaak niet voldoende om de risico's op hoge kosten als gevolg van schade aan de eigen auto af te dekken. Speciaal voor oldtimers is er daarom de oldtimer autoverzekering, een betere verzekering voor iedereen die een oldtimer bezit.

Met een oldtimer autoverzekering kan er een uitgebreide dekking worden genoten, zonder dat hiervoor een hoop geld betaald moet worden. De verzekering is speciaal toegesneden op oldtimers en biedt daarmee de juiste dekking. Er worden echter wel een aantal voorwaarden gesteld aan het gebruik van de oldtimer. Op deze manier kan de verzekeraar de kosten voor de oldtimer verzekering laag houden.

Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om de oldtimer te gebruiken voor de dagelijkse ritten. In plaats daarvan mag er met een oldtimer binnen een straal van ongeveer 25 kilometer worden gereden, op basis van plezierritjes. Daarnaast is het niet toegestaan om de oldtimer te gebruiken buiten de periode tussen zonsopgang en zonsondergang. Op deze manier kan het risico worden beperkt en zal de verzekeraar minder vaak uit hoeven te keren. Hierdoor zijn de kosten van de verzekeraar lager en zal deze daarom genoegen nemen met een lagere premie.

Het is van groot belang om de voorwaarden die worden gesteld aan de oldtimer autoverzekering goed op te volgen. Wanneer iemand de auto alsnog voor alle ritjes gebruikt en daardoor veel meer kilometers maakt dan een gemiddelde gebruiker doet kan de verzekeraar beslissen dat er een reguliere autoverzekering moet worden afgesloten, die natuurlijk een stuk duurder is. Daarnaast kan de verzekeraar (een deel van) de kosten van een ongeval op de bestuurder verhalen, wanneer de auto anders gebruikt werd dan dat de voorwarden omschrijven. Wanneer de verzekeraar kan aantonen dat de bestuurder willens en weten de voorwaarden heeft genegeerd zal het volledig bedrag worden gevorderd, maar wanneer het de bestuurder niet geheel duidelijk was is dit een bedrag van maximaal €250.